Nokaut faza Lige prvaka na San Siru nakon šest godina

Ni Milan, ni Inter

Nokaut faza Lige prvaka na San Siru nakon šest godina

Kultni San Siro (poznat i kao Giuseppe Meazza) dom je milanskih velikana, Milana i Intera.

Međutim, ovaj stadion već odavno nije ugostio jednu utakmicu nokaut faze Lige prvaka - već skoro šest godina (od 2014.).

Ipak, 2020. će se na San Siru konačno odigrati barem jedna utakmica nokaut faze pomenutog takmičenja.

Inter sinoć nije uspio savladati Barcelonu, pa je ostao bez plasmana u osminu finala Lige prvaka, dok je Milan miljama daleko od učešća u elitnom takmičenju - već neko vrijeme.

San Siro će tako biti poprište jednog meča nokaut faze Lige prvaka nakon šest godina, zahvaljujući Atalanti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atalanta je iskoristila poraz Dinama od Manchester Cityja i sa čak 0:3 savladala Shakhtar u zadnjem kolu grupne faze. Tako je tim iz Bergama došao do drugog mjesta u grupi C i plasmana u nokaut fazu Lige prvaka.

Poznato je da je Atalantin "prahistorijski" stadion trenutno pod rekonstrukcijom, te da tim iz Bergama utakmice Lige prvaka igra na San Siru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi