Nolito novo pojačanje Barcelone
Foto: EPA

Napadač na Nou Campu

Nolito novo pojačanje Barcelone

Midhat Šljivak
Teme:

Ekipa Barcelone dovela je u svoje redove napadača Celte Nolita.

Ovaj 29-godišnji fudbaler stiže na Nou Camp kao posuđen igrač do kraja sezone, a katalonski tim će na ljeto imati priliku da ga potpuno otkupi od tima iz Viga.

Ako na kraju sezone budu željeli da otkupe njegov ugovor, rukovodstvo aktuelnog prvaka Španije moraće izdvojiti 18 miliona eura, a ako to ne urade, Celta će dobiti određenu odštetu.

Nolito je odigrao nekoliko vrhunskih sezona za ekipu Celte. Interes za njegovim uslugama je ogroman, a ove sezone je postigao osam pogodaka uz pet asistencija u 15 odigranih susreta.

Ovo će sjajnom napadaču biti povratak u Barcelonu. Igrao je za katalonski klub u periodu od 2008. do 2011. godine, ali pravu priliku nikada nije dobio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zatim je igrao za Benficu i Granadu, a u Celtu je stigao 2013. godine, gdje je pokazao vrhunski kvalitet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi