Messi: Samo Barcelona

Argentinac želi završiti karijeru na Camp Nou

Messi: Samo Barcelona

Endin Čaušević

Lionel Messi sinoć je po peti put u svojoj karijeri izabran za najboljeg fudbalera svijeta.

Messi je sinoć u Cirihu osvojio svoju petu Zlatnu loptu u karijeri čime je okrunio sjajnu 2015. godinu koju je imao u dresu Barcelone. Argentinac je nakon dodjele kazao novinarima da za njega postoji samo jedan klub.

"Rekao sam hiljadu puta i opet ću vam ponoviti, Barcelona je moj dom i jedini klub za mene u kojem ću igrati. Želim svoju karijeru završiti na Camp Nou i nadam se da će tako biti", rekao je Messi.

Iako je Argentinac ranije govorio da će karijeru završiti u argentinskom Newell's Old Boysu čini se da je promijenio svoje planove. Messi s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2018. godine i uskoro se očekuje da produži saradnju sa katalonskom ekipom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je za Barcelonu debitovao 2004. godine i od tada je za klub odigrao 503 utakmice i postigao je nevjerovatnih 430 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi