Enrique: Želimo dovesti pojačanje u napadu

Trener Barcelone želi pojačati napad ekipe

Enrique: Želimo dovesti pojačanje u napadu

Endin Čaušević

Trener Barcelone Luis Enrique otkrio je da će pokušati u januarskom prelaznom roku dovesti još jednog napadača na Camp Nou.

Enrique je za španske medije izjavio da namjerava u januaru u Barcu dovesti jednog napadača kako bi Messi, Neymar i Suarez imali više vremena za odmor. 

"Trenutno razmišljam o pojačanju u napadu. Želim da olakšam malo MSN-u jer su u malom periodu odigrali veliki broju utakmica. Ali, to ne znači da ćemo dovesti neprovjerene igrače u klub. Želimo kvalitetno pojačanje na poziciji napadača", rekao je Enrique.

Ipak, trener katalonske ekipe dodao je da je svjestan da je u januaru mnogo teže dovoditi pojačanja nego što je to slučaj u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Januar je mnogo teži za pojačanja jer klubovi ne žele na pola sezone da puštaju igrače koji su od velike važnosti za klub. Ali, vidjet ćemo šta će biti", dodao je trener Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi