Norvežani odlučili da li će naredne godine igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Održana vanredna sjednica

Norvežani odlučili da li će naredne godine igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru

E. Čaušević

Prije nekoliko dana u javnosti se pojavila vijest da reprezentacija Norveške neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru ukoliko se tamo plasiraju.

Norvežani su na prethodnih nekoliko mečeva na teren izlazili u majicama na kojima je pisalo da se prestanu kršiti ljudska prava u Kataru.

Oni su na taj način odlučili da skrenu pažnju na dešavanja u Kataru gdje nedužni radnici koji "rade na crno" gube svoje živote kako bi stadioni bili spremni za odigravanje Mundijala naredne godine.

"Fair-play za radnike migrante", bila je jedna od poruka reprezentativaca Norveške u prethodnim utakmicama.

No, prije nekoliko dana pojavila se i vijest da će Norvežani propustiti Mundijal u Kataru zbog kršenja ljudskih prava radnika koji rade kako bi sve bilo spremno za odigravanje ovog turnira.

Međutim, Fudbalski savez Norveške danas je održao vanrednu sjednicu na kojoj su članovi svih fudbalskih klubova iz ove zemlje izglasali i potvrdili odluku da se neće bojkotovati nastup na Mundijalu.

Tako ćemo Norvešku, ukoliko se plasiraju, gledati u Kataru na Svjetskom prvenstvu, te priča o bojkotu sada pada u vodu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pravo glasa imali su predstavnici svih fudbalskih klubova u Norveškoj od prve do desete lige. 121 predstavnik glasao je za bojkot Mundijala, dok je njih 368 bilo protiv bojkota.

Mnogi stanovnici Norveške već su poručili da neće uopšte gledati mečeve Mundijala naredne godine.

Top Komentari

vedin
Šta imaju odlučivati kada se vjerojatno neće ni plasirati
10 0
K79
Ejjj jbg a ja bio uvjeren da ce 100% svi ko jedan reci Mundial NE !! Hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi