Norveški fijasko izazvao delirijum u Turskoj, ali konačne odluke padaju u Podgorici
FOTO: EPA

Grupa G - kvalifikacije za SP

Norveški fijasko izazvao delirijum u Turskoj, ali konačne odluke padaju u Podgorici

Haris Zilić

U grupi G kvalifikacija za SP 2002. godine čeka nas ludnica u posljednjem desetom kolu.

U devetom kolu, Norveška je večeras napravila ogroman kiks na domaćem terenu i odigrala 0:0 sa Latvijom i od izuzetno dobre pozicije sebe je dovela do situacije da u posljednjem kolu protiv Nizozemske traži bodove za baraž, ali i možda direktan plasman na SP.

Turska je savladala Gibraltar sa 6:0, dovoljno da "nabilda" bolju gol razliku od Norveške.

Večeras igraju Crna Gora i Nizozemska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dakle u ovoj grupi, Nizozemska ima 19 bodova, Turska i Norveška imaju 18, s tim da Turska za jedan pogodak ima boljju gol razliku od Norvežana.

Ako Nizozemska večeras slavi u Podgorici, obezbijedit će direktan plasman na SP, dok će Turskoj u posljednjem kolu također trijumf u Podgorici značiti i baraž. Norveška je večeras sve upropastila i u posljednjem kolu moraju čekati razne kombinacije. U slučaju da Crna Gora ostane neporažena u duelu protiv Nizozemske, tek tada bi se zakuhala grupa G pred duele posljednjeg kola.

Top Komentari

K79
pa norveška je svejedno rekla da nece ucestvovati na SP :D
5 0
AmellemA
Kappa
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi