Tuga u Skoplju, Njemačka na Svjetskom prvenstvu, u Rigi se igralo dok Turska ne zabije

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Tuga u Skoplju, Njemačka na Svjetskom prvenstvu, u Rigi se igralo dok Turska ne zabije

Admin Čaušević

Kompletirano je 8. kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u grupama J i G iz eurozone.

Njemačka se plasirala na Svjetsko prvenstvo nakon što je u Skoplju pred skoro 20.000 navijača pobijedila Sjevernu Makedoniju sa sigurnih 0:4.

Nijemci dva kola prije kraja sigurno završavaju na prvom mjestu grupe J. Elf je otpor borbenih domaćina slomio u drugom poluvremenu kada su pogađali Havertz, Werner dva puta te rezervista Musiala. Posebno je bio lijep drugi gol napadača Chelseaja. Pogledajte ga ovdje.

U drugom meču ove grupe Rumunija je sa minimalnih 1:0 pobijedila Armeniju te sada skočila na drugo mjesto koje vodi u baraž. Island je u meču za prestiž bio ubjedljiv protiv Lihtenštajna s 4:0.

Njemačka ima 21 bod, dok će se za drugo mjesto do kraja boriti Rumunija (13), te Sjeverna Makedonija i Armenija koje imaju po 12 bodova.

Nizozemska je sa visokih 6:0 kući ispratila Gibraltar. Rezultat je mogao biti i ubjedljiviji, ali je Depay promašio jedan od dva dosuđena penala. Zvijezda Barcelone je postigla dva gola za domaće. Još su mrežu tresli Van Dijk, Dumfries, Danjuma i Malen. Promašeni penal pogledajte ovdje.

Turska je izbjegla sramotu u Latviji i to u osmoj minuti nadoknade. U Rigi je završeno 1:2. Demiral je zatresao svoju mrežu, a Dursun je izjednačio da bi Yilmaz u posljednjim momentima iskoristio penal koji je dosuđen poslije konsultacija s VAR tehnologijom. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Veliku pobjedu ostvarila je Norveška koja je golovima Elyounoussija iz prvog poluvremena te duboko iz sudijske nadoknade pobijedila Crnu Goru sa 2:0. Prvi gol pogledajte ovdje.

U grupi G dva kola prije kraja Nizozemska ima 19 bodova, Norveška 17 i ove dvije selekcije će prema svemu sudeći odlučivati o prvom mjestu. Turska je sa 15 bodova ostala u životu za baraž, zatim slijede Crna Gora (11), Latvija (6) i Gibraltar (0).

Top Komentari

user1597698961
Cuj igralo dok turska ne zabije,,cist penal ko suza,,4mkn nadoknade ,u 94oj penal sviran,oteglo se do 98 zbog vara
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti