"Taj 'cirkus' od Superlige treba zabraniti"
FOTO: EPA

Jasno i glasno izjavili šta misle

"Taj 'cirkus' od Superlige treba zabraniti"

H. Zilić

Formiranje bogate Superlige naišlo je na oštre reakcije u fudbalskom svijetu, a svoj stav su zauzeli i u Fudbalskom savezu Norveške.


Norvežani su jasno i glasno izjavili da stoje na strani UEFA-e i da neće podržati bilo kakav "cirkus" koji može upropastiti fudbal.

"Ovo treba zabraniti. Vjerujemo u UEFA-u i stojimo na njihovoj strani. Imaju punu podršku Fudbalskog saveza Norveške u ovoj cijeloj priči. Ovo može uništitii karijere igračima. Nije sve u novcu", saopštil isu iz FS Norveške.

Norvežani su s pravom ljuti, jer postoji mogućnosti da igrači koji bi igrali Superligu ne bi imali pravo nastupa za reprezentaciju. A tu Norveška ima nekoliko fudbalera.

"Ma to je čista ludost. Da zabranite igrčaima da igraju za nacionalni tim? Pa to je san svakog sportiste. Taj cirkus neće imati sretan početak, a ni kraj", jasni su Norvežani.

Oglasio se i selektor Stale Solbakken.

Oglasi

"Ovo sve treba dobro preispitati i vidjeti čemu sve vodi. Nema smisla onda igrati reprezentativne utakmice, ako pojedini igrači ne mogu doći iz razloga koje stavlja Superliga."

Solbaakken se tu nije zaustavio obzirom da je ranije izjavio da klubovima poput Juventusa i Arsenala nije mjesto u Superligi jer nemaju zapažene rezultate u Evropi posljednjih sezona.

Superliga je izazvala potres u svjetskom fudbalu, a predsjednik evropske fudbalske federacije Aleskandar Čeferin ponovio je da svaki igrač koji se takmiči u Superligi neće imati pravo nastupa za reprezentaciju.

"Fudbalski svijet je ujedinjen, vlade su ujedinjene, svi smo protiv ovog besmislenog projekta. Igrači koji budu igrali u Superligi neće moći igrati na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Neće moći predstavljati svoje reprezentacije", kazao je Čeferin.

Top Komentari

user1613424508
Arsenal,totenhem,liverpol juventus moraju igrat sl jer se nece kvalifikovati y ligu sampiona
3 0
El_Matador
Čuj totalitarističkih umova, nešto bi zabranjivali. Ko će zabraniti slobodno udruživanje sportskih klubova? Na osnovu čega? Prekršen neki zakon ili se jednostavno nekome ne sviđa?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi