Norveški napadač jučer je protiv Španije napravio pravu rijetkost
(Foto: EPA)

King je među odabranim

Norveški napadač jučer je protiv Španije napravio pravu rijetkost

M. Šljivak

Joshua King donio je bod selekciji Norveške u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Španije.

Napadač Bournemoutha je iskoristio penal u četvrtoj minuti nadoknade i pogodio je za konačnih 1:1, a ovim pogotkom je napravio pravu rijetkost u duelima bilo kojih selekcija u kvalifikacionim utakmicama protiv Furije.

On je prvi igrač još od kvalifikacija za Euro 1996. godine koji je Španiji uspio dati gol u oba duela u jednom kvalifikacionom ciklusu.

King je zabio jedini gol za Norvešku u porazu od 2:1 u prvoj utakmici, a interesantno je svakako da je i taj pogodak zabio udarcem sa 11 metara.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prije njega Španiji je u istom ciklusu u oba meča gol zabio samo belgijski fudbaler Marc Degryse u kvalifikacijama za EP 1996. u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti