Norwich slavio prvu pobjedu, pa otpustio trenera

Otkaz

Norwich slavio prvu pobjedu, pa otpustio trenera

E. Škorić

Norwich je danas na teškom gostovanju kod Brentforda slavio s 2:1.

Nakon utakmice, klub je objavio da je raskinuta saradnja sa Danielom Farkeom, što je mnoge iznenadilo.

On je na Carrow Roadu proveo četiri i po godine i odradio 208 utakmica.

Iz Norwicha su pored Farela raspustili i kompletan stručni štab te smatraju da je sada najbolje vrijeme da se donese takva odluka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Svi u Norwich Cityju trebali bi biti zauvijek zahvalni Danielu i njegovom osoblju za značajnu ulogu koju su odigrali na našem putu. Pomogli su donijeti dvije titule prvaka, mnogo nezaboravnih trenutaka i svi su u potpunosti prihvatili našu filozofiju i ono što znači biti dio ovog nogometnog kluba. Daniel i njegovo osoblje uvijek će biti dobrodošli ovdje. Iskoristio bih ovu priliku da im se svima zahvalim na njihovom trudu i poželim im sreću u budućnosti", poručio je sportski direktor kluba Stuart Webber.

Norwichu predstoji velika borba za opstanak u Premier ligi. Ovo danas bila mu je prva pobjeda, ali sa pet bodova je i dalje na dnu. Naknadno će klub objaviti ime novog menadžera.

Top Komentari

Zoilomas
Sad definitivno ispadaju...nema vranicica pa im jedva ide, ovaj trener je jedino sto im je ostalo dobro. Dok je Vrancic s Stokeom 5ti u drugoj ligi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi