Norwich ušao u Premier ligu i donio novac španskom klubu

Getafe zadovoljno trlja ruke

Norwich ušao u Premier ligu i donio novac španskom klubu

E. Škorić

Norwich City za koji nastupa i bh. reprezentativac Mario Vrančić od naredne sezone igra u Premier ligi, a to je obradovalo i čelnike španskog prvoligaša Getafea.

Norwich je zaradio bogatstvo plasmanom u Premier ligu, a dio te zarade odlazi i Getafeu. Tačnije, timu iz predgrađa Madrida pripast će pet miliona eura.

Getafe je prodao Emiliana Buendiju Norwicbu za neobjavljenu naknadu prije godinu dana, ali je u ugovoru bila uključena klauzula po kojoj će Getafe dobiti bonus od pet miliona eura ukoliko Kanarinci izbore plasman u viši rang.

Kako su oni uspjeli u tome, Getafeu na račun stiže dodatnih pet miliona eura. Buendia je postigao osam golova u 38 utakmica za Norwich, pa se svakako engleskom klubu isplatila i ta klazula u ugovoru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Argentinac je odigrao samo sedam utakmica za Getafe koji ga je prodao Norwichu i to se za sve strane ispostavio kao najbolji potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti