Chelsea ponovo razočarao navijače i osvoji samo bod protiv Nottingham Foresta

Zlata vrijedan bod za domaće

Chelsea ponovo razočarao navijače i osvoji samo bod protiv Nottingham Foresta

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su ponovo razočarali svoje navijače jer su uspjeli da osvoje samo jedan bod na gostovanju kod Nottingham Foresta (1:1) u meču 18. kola engleskog Premiershipa.

Nottingham je bolje otvorio utakmicu i u 11. minuti je imao prvu ozbiljniju šansu nakon odličnog solo prodora Johnsona, ali Kepa je na kraju uspio da zaustavi njegov udarac i spasi Chelsea.

Osveta za ovaj promašaj stigla je samo pet minuta kasnije kada je Chelsea iz prve prave prilike došao do prednosti.

Mount je centrirao s lijeve strane, a lopta se odbila od jednog igrača domaćih i pogodila prečku i na nju je na kraju natrčao Raheem Sterling kojem nije bilo teško sa zabije gol za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena igralo se većinom između dva kaznena prostora i nije bilo nekih ozbiljnijih prilika.

Početkom drugog poluvremena Nottingham je bio dosta opasniji i ofanzivniji, a to se domaćoj ekipi na kraju itekako isplatilo.

Oglasi

Domaći su zaprijetili u 47. minuti kada je Awoniyi pokušao savladati Kepu nakon što je izašao jedan na jedan, no Španac ponovo brani.

Tri minuta kasnije ponovo je u prodoru bio Johnson, ali i ovaj put nakon njegov udarca Kepa je izašao kao pobjednik. U 55. minuti pokušao je Gibbs-White sa vrha kaznenog prostora, ali sada je prečka spasila Plavce.

Međutim, u 63. minuti nije bilo spasa za goste sa Stamford Bridgea jer je Nottingham Forest uspio da poravna na 1:1.

Nakon kornera lopta se nekako odbila do Sergea Auriera koji je odlično reagovao i uspio je savladati Kepu za 1:1 i erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Trener gostiju je nakon toga sve karte bacio u napad i bilo je jasno da Chelsea želi do pobjede. Međutim, Nottinhgam je uspio da se odbrani i sačuva mrežu do kraja, te je ostalo 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je za domaće bio zlata vrijedan bod u borbi za opstanak, dok je Chelsea još jednom razočarao svoje navijače i pokazao da ove sezone igraju daleko od očekivanja.

Chelsea je tek osmi na tabeli sa 25 bodova i imaju čak 18 bodova manje u odnosu na lidera Arsenal. S druge strane Nottingham je na 18. mjestu sa 14 bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi