Posljednji ples zaboravljene Eve Carneiro: Najavila je ono što mnogi željno iščekuju

Vijest koja se čeka sa nestrpljenjem

Posljednji ples zaboravljene Eve Carneiro: Najavila je ono što mnogi željno iščekuju

Admin Čaušević

Eva Carneiro neslavno je napustila Chelsea pod kontroverznim okolnostima još 2015., ali sada je bivša klupska liječnica senzacionalno poručila da je otvorena za povratak među Plavce.

Gibraltarski specijalist sportske medicine prethodno je bila ljekar prve ekipe Chelseaja između 2009. i 2015., prije vrlo žestokog javnog sukoba s Joseom Mourinhom.

Dok je portugalski trener poznat po sukobima s igračima i osobljem, ovaj incident s Carneirom postao je posebno ružan i čak je završio na sudu.

Nakon što je podnijela zahtjev za otkazom, stvar je na kraju riješena izvan suda i Carneiro je od tada malo govoriila o incidentu. Danas Carneiro radi privatno, ima svoju kliniku u Londonu.

Međutim, Gibraltanka je potaknula glasine o potencijalnom povratku u Chelsea, nakon što je odgovorila na tweet u kojem su je pozvali na "posljednji ples".

Oglasi

Tweet je do sada podijeljen gotovo 1000 puta i dobio je više od 12.000 lajkova.

Carneiro, koja je namjerno izbjegavala govoriti o bilo kakvom potencijalnom povratku fudbalu posljednjih godina, odgovorila je na tweet porukom od jedne riječi - "Venga".

Ta se španska riječ može prevesti kao "hajdemo" ili "pustimo", što sugeriše da famozna doktorica nije isključila mogućnost drugog angažmana u klubu sa Stamford Bridgea.

Šta se desilo između Carneira i Mourinha?

Mourinho je kritikoao Carneira na dan otvaranja sezone Premiershipa 2015./16. zbog načina na koji se ukazivala pomoć povrijeđenom Edenu Hazardu.

Chelsea je igrao 2:2 protiv Swanseaja, a Hazard se povrijedio u sudiskoj nadoknadi.

Oglasi

Nakon što je Carneiro utrčala u teren da ukaže pomoć Belgijancu, to je značilo da će fudbaler morati napustiti teren i čekati da ga sudija ponovno pozove pa je se Mourinho razbjesnio.

"Nisam bio zadovoljan svojim medicinskim osobljem jer čak i ako ste ljekar ili predstavnik na klupi, morate razumjeti igru", rekao je nakon utakmice.

U tom je trenutku odnos između Mourinha i Carneira bio razbijen i sadašnji menadžer Rome odbio je dopustiti Carneiru da prisustvuje utakmicama ili treninzima.

Nakon što se nagodila izvan suda, Carneiro je priznala da je to bilo teško vrijeme i da jedva čeka da nastavi sa svojim životom.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/ClT2o-kILT2/?hl=en[/instagram]

"Osjećam olakšanje što smo danas uspjeli zaključiti ovaj slučaj pred sudom", rekla je.

"Bilo je to izuzetno teško i uznemirujuće vrijeme za mene i moju porodicu i sada se radujem što ću nastaviti sa svojim životom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moj prioritet je uvijek bio zdravlje i sigurnost igrača i ispunjavanje moje dužnosti brige kao ljekara.

Osim rada u svojoj klinici, Carneira je uključena u fudbal tako što je postala vlasnik Lewesa FC prije određenog vremena.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi