Bivši prvak Evrope oko ponoći završio vrijedan transfer

U nedjelju su medicinski pregledi

Bivši prvak Evrope oko ponoći završio vrijedan transfer

Haris Zilić

Mjesec januar rezervisan je za transfere širom kfudbalske Evrope. Pred drugi vikend januara, završen je još jedan transfer na Ostrvu. Uzbudljivo je bilo u noći sa petka na subotu u redovima bivšeg prvaka Evrope.

Nottingham Forest je oko ponoći završio sve detalje vezane za transfer brazilskog fudbalera Danila koji će doći iz Palmeirasa.

Danilo u nedjelju dolazi na medicinske preglede, a nakon toga će biti potpisan i ugovor.

Danilo (21) igra na poziciji veznog fudbalera, briljirao je u dresu Palmeirasa, a bio je i na širem spisku reprezentacije Brazila za Mundijal u Kataru.

Pomeuti transfer će Nottingham koštati oko 20 miliona eura i to će biti jedna od najvećih transfera bivšeg dvostrukog prvaka Evrope u posljednjim godinama.

Brazilac je bio i na meti Seville, Evertona, Monaca, ali na kraju cijele priče Šumari su bili najkonkretniji.

Oglasi

Nottingham do kraja sezone očekuje borba za opstanak u Premiershipu i sigurno da će Danilo biti od velike pomoći.

Danila porede sa Liverpoolovim Fabinhom, smatraju mnogi da imaju dosta sličnih karakteristika, a ako se to ispostavi tačnim, Nottingham Forest je odradio posao decenije kada je u pitanju transfer politika kluba.

Karijeru je počeu u Cajazeirasu nakon toga prelazi u Palmerias gdje je bio jedan od ključnih fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostrvski mediji pišu da ovo nije kraj januarskog šopinga za Šumare.

U Nottinghamu očekuju da bi do kraja januara moglui dovesti još jednog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi