Nova FIFA rang lista: Zmajevi blizu ispadanja iz Top 50

Kosovo zabilježilo najbolji ranking ikad

Nova FIFA rang lista: Zmajevi blizu ispadanja iz Top 50

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nazadovala je za dva mjesta na najnovijoj FIFA rang listi koja je izašla danas. 

Zmajevi su u oktobru mjesecu pobijedili Finsku sa 4:1 na Bilinom Polju, ali tri dana kasnije doživjeli poraz kod Grčke od 2:1 što ih je udaljilo od Eura.

Zbog tog poraza došlo je i do pada na novoj FIFA listi pa su Zmajevi sada na 48. poziciji sa 1435 osvojenih bodova.

Ispred BiH su reprezentacije poput Jamaice, Alžira, Sjeverne Irske, Tunisa itd.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U samom vrhu Belgija je lider sa 1755 bodova, a slijede je Francuska, Brazil, Engleska, Urugvaj... Od reprezentacija iz regiona najbolji ranking u historiji zabilježilo je Kosovo koje se sada nalazi na 114. poziciji. Srbija je na 33. poziciji, a Hrvatska na sedmoj.

Top Komentari

Sikter2027
Najveci krivac jeste Savez. Od izbora ponovo pogresnog selektora do ovog sada pranja od istog.
4 0
Dobar,Los,Zao
Dogodine 97-i!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi