Nova imena u FK Tuzla City: Ibrahimović se vratio, stigao i Hajrović

Bh. premijerligaš se pojačao

Nova imena u FK Tuzla City: Ibrahimović se vratio, stigao i Hajrović · Zvanično

Čelnici bh. premijerligaša Tuzla Cityja prilično su aktivni u zimskom prijelaznom roku.

Prvi dio sezone klub kojeg vodi Slobodan Starčević je okončao na desetoj poziciji, a kako na proljeće opstanak ne bi došao u pitanje, intenzivno se radi na jačanju igračkog kadra.

Nakon što su saradnju sa Tuzla Cityjem dogovorili Eldin Trumić, Slavko Brekalo i Nemanja Zlatković, danas su ugovori potpisani i sa Ensarom Hajrovićem, te Mirelom Ibrahimovićem koji za ovaj klub prethodno nastupao od 2015. do 2018. godine kada se još takmičio u 1. ligi Federacije BiH.

Hajrović ima 20 godina, po vokaciji je vezni nogometaš koji može igrati i u napadu, a svoju karijeru je započeo u Švicarskoj gdje je igrao za Flawil, te U20 tim Wila. Sa bh. klubom je potpisao dvoipogodišnji ugovor, dok se Ibrahimović obavezao na četverogodišnju vjernost. 

Ibrahimović inače poslije napuštanja Tuzla Cityja nije imao angažman. U prethodnoj eri u klubu iz Simin Hana je odigrao 41 utakmicu i pritom postigao 20 pogodaka, a jedno vrijeme je također imao i status mladog reprezentativca BiH.

Četvorica napustila klub

Kada su u pitanju odlasci, na prozivci u srijedu je potvrđeno da trener Slobodan Starčević u drugom dijelu sezone neće računati na Adnana Šećerovića i Stefana Vukmirovića koji su napustili klub ove zime, a saradnja je također raskinuta i sa Jocom Stokićem, te Lazarom Obradovićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U međuvremenu Šećerović je angažman pronašao u Grčkoj, tačnije u AE Larisi, dok je Vukmirović potpisao za AE Karaiskakis Artas.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Ja pojačanja,čudi me da je Ibrahimovica zena pustila jer je zbog nje i otiso haha komedija
12 3
Zeleni_zub
Jel ovo Zlatan Ibrahimovic?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti