Nova pobjeda za SFK 2000

Nova pobjeda za SFK 2000

E. Škorić

SFK 2000 Sarajevo je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pobijedio moldavski Anenii Noi sa 5:0 u susretu drugog kola grupe 8 kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka za žene.

Jasna Đoković je u 2' pokušala iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla iznad prečke.

Šejla Selimović u 3' centrira sa desne strane, Tamara Bojat je skrenula loptu na koju je natrčala Merjema Medić i postigla pogodak za 1:0 u korist bh. šampionki.

Selma Kapetanović je u 14' zaobišla i golmanicu Biancu Druta, ali je sa svega pet metara pogodila stativu.

Nakon prekršaja nad Alisom Spahić u 23', ponovo je Jasna Đoković izvela slobodan udarac sa oko 25 metara, ali je ovaj put bila precizna i SFK 2000 je udvostručio prednost.

Dobro je pokušala i Aida Hadžić u 25' iskosa sa desne strane, a lopta je prošla tik pored suprotne stative.

Đoković je u 31' sa sredine terena poslala loptu ka Medić koja ulazi u protivnički prostor sa lijeve strane i postiže treći pogodak za sarajevski tim.

Dobru priliku imala je Jasna Đoković u 43', ali je sa ivice šesnaesterca šutirala pored gola.

U prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Tamara Bojat je izašla sama prema golmanici moldavske ekipe koja pravi prekršaj nad napadačicom SFK 2000 i sutkinja Henrikke Nervik je dosudila kazneni udarac. Sigurna sa bijele tačke je bila Jasna Đoković za 4:0.

Već u 47' SFK 2000 Sarajevo postiže peti gol. Nakon centaršuta Merjeme Medić iz slobodnog udarca sa lijeve strane, najviša u skoku je bila Tamara Bojat koja glavom postiže pogodak.

I u nastavku utakmice SFK 2000 je imao inicijativu i stvorio nekoliko prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Nakon utakmice trenerica Samira Hurem je izjavila: "Još jedna pobjeda protiv ekipe koja je ispod našeg ranga. Za prolaz dalje nam je dovoljan i bod u ponedjeljak, ali mi ćemo ponovo ići na pobjedu. Ovo je dobra i spremna ekipa i nakon grupne faze razmišljaćemo o nastavku takmičenja."

U drugom susretu grupe Vllaznia je danas na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu sa 3:1 pobijedila Parnu.

Nakon dva kola SFK 2000 Sarajevo ima maksimalnih 6 bodova, dok su Vllaznia i Parnu osvojili po 3. Anenii Noi je bez bodova.

U posljednjem kolu 13. avgusta u 17:00 sati SFK 2000 u zeničkom Trening kampu dočekati estonski Parnu. U isto vrijeme na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ će se sastati Vllaznia i Anenii Noi.

SFK 2000 Sarajevo-Anenii Noi 5:0 (4:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Henrikke Nervik (Norveška).

Pomoćne sutkinje: Line Cathrine Nymoen (Norveška), Olga Almeida (Portugal).

4. sutkinja: Silvia Domingos (Portugal).

Golovi: 1:0 Medić (3'), 2:0 Đoković (23'), 3:0 Medić (31'), 4:0 Đoković (45'+3 penal), 5:0 Bojat (47').

Žuti kartoni: Nadejda Colesnicenco (Anenii Noi).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

SFK 2000 Sarajevo: Envera Hasanbegović, Jasna Đoković, Amira Spahić (62. Nana Yaa Welbeck-Maseko), Tamara Bojat (75. Alma Krajnić), Alisa Spahić (67. Mia Kuljanin), Selma Kapetanović, Merjema Medić, Azra Hamzić, Nikoleta Nikolić, Aida Hadćić, Šejla Selimović. Trenerica: Samira Hurem.

Anenii Noi: Bianca Druta, Dumitrita Prisacari, Valeria Cernalevscaia, Tatiana Gherghelegiu (83. Stefania Donica), Ludmila Carman, Ana Arnautu (62. Victoria Ostapenco), Cristina Musteata, Ludmila Andone, Maria Spinu, Nadejda Colesnicenco, Margarita Panova (46. Doina Ciobanu). Trener: Ghenadie Goriuc.

Top Komentari

Keno
Bravo cure
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi