Nova zvijezda Liverpoola rođena dan prije jedne od najvećih japanskih katastrofa

Minamino je imao težak put

Nova zvijezda Liverpoola rođena dan prije jedne od najvećih japanskih katastrofa

Edmir Škorić

Japanac Takumi Minamino stigao je ove zime u Liverpool i mogao bi debitovati već danas protiv Evertona.

Minamino je pojačao Liverpool iz Salzburga i imat će priliku da se dokaže na najvišem nivou i da pored Salaha, Manea i Firmina pokuša dobiti svoju priliku u napadu.

Jurgen Klopp izuzetno cijeni Japanca, uostalom zato ga je i doveo, a Minamino iza sebe ima zanimljivu priču.

Naime, imao je svega jedan dan kada su se dogodili veliki potresi u Japanu i kada je u prirodnoj katastrofi poginulo 6.434 osoba.

Rođen je 16. januara 1995. godine, samo dan nakon velikog potresa Hanshin-Awaji i svega nekoliko kilometar adalje od epicentra potresa koji je izazvao veliku tragediju u gradu Kobe.

Bio je to drugi najjači potres koji je pogodio Japan u 20. stoljeću, ali srećom Minamino i niko iz njegove porodice nije bio žrtva elementarne nepogode.

Tragedija Hanshin-Awaji također je ostavila veliku materijalnu štetu . Na području odakle je nastao Minamino, porušeno je više od 70.000 kuća koje je trebalo obnoviti. Također, morali su obnoviti druge tipove infrastrukture poput sportskih centara, firmi ili parkirališta.

Jedno takvo parkiralište danas Minamino zove "parkiralištem snova" jer je bilo izgrađeno u blizini njegove kuće, pa je tu naučio svoje prve korake u svijetu nogometa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imao je priliku da kao sedmogodišnjak u svojoj domovini prati najbolje igrače svijeta jer se tada održavalo Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Koreji, a Minamino je svog idola imao u Brazilcu Ronaldu.

Od trčanja po parkingu do Anfielda. Danas se očekuje da debituje u Merseyside derbiju, a dolazak u Liverpool opisao je kao svoj najveći san.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi