Novac za njega nije prepreka: Guardiola na listi želja ima trojicu fudbalera

Trener Cityja uveliko sklapa ekipu za odbranu titule u Premier ligi

Novac za njega nije prepreka: Guardiola na listi želja ima trojicu fudbalera

O. Lekić

Guadiola već sklapa ekipu za narednu sezonu, a čini se da zna šta mu je potrebno kako bi odbranio titulu šampiona Engleske.

Prošlog vikenda Manchester City je stigao do svoje pete titule u Premier ligi u klupskoj historiji. Vodeći se iskustvom iz Bayerna sa kojim je također nekoliko kola prije kraja šampionata osvojio titulu u Bundesligi, Guardiola je tražio od svojih igrača da do kraja sezone ostanu maksimalno fokusirani na ostatak utakmica koji ih očekuje u Premier ligi. 

"Kako reagujemo na neuspjeh vidjeli smo prošle sezone, na uspjeh, vidjećemo naredne. I prije mene naslov su osvajali Pellegrini i Mancini i ništa nakon toga specijalno nismo napravili. Ovdje je teško odbraniti trofej, moramo da nastavimo sa radom", dodao je Pep koji je već "zagrizao" za neke igrače koje planira dovesti ovo ljeto. 

Svima je jasno da za Yayu Tourea, kojem ugovor ističe na kraju sezone, nema mjesta u Cityju. U Fredu, igraču Shakhtara, Pep vidi savšenu zamjenu za Yayu Tourea. Ne izostaju špekulacije ni o Thiagu Alcantari, ali to je malo vjerovatno pa je Brazilac prva opcija Pepa Guardiole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvi pik ovog ljeta definitivno je alžirski fudbaler Mahrez, kojeg je samo potpis dijelio od Citiya u januarskom prijelaznom roku. Transfer vrijedan 60 miliona eura trebao bi da bude realizovan ovog ljeta.

Britanski mediji uveliko špekulišu da je Guardiola u potrazi za još dva stopera. Navodno, riječ je o Ajaxovom Mathijsu de Ligtu kao i o Ederu Militau, igraču Sao Paola. Također, španski stručnjak je u potrazi i za nekim spoljnim igračima. Najviše se pominje Zaha, ali i on sam je svjestan činjenice da u Citiyu ne bi imao prostora za igru kao što bi imao u Tottenhamu, koji je pokazao interes za njega.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi