Zanimljiva teorija: Guardiola donosi sreću Gordom Albionu na Mundijalu?

Englezima će u Rusiji biti potrebna sva moguća pomoć žele li do uspjeha

Zanimljiva teorija: Guardiola donosi sreću Gordom Albionu na Mundijalu?

Voljeli ga ili ne, Pep Guardiola je jedan od najuspješnijih trenera u svijetu fudbala. Španski stručnjak je tako osvojio 23 trofeja u protekloj deceniji, u kojoj je sa klupe vodio Barcelonu, Bayern i Manchester City.

Osim toga, Guardiola je osvajao nacionalna takmičenja u sedam od proteklih devet "trenerskih" sezona, a sada se u Engleskoj pojavila teorija po kojoj bi upravo trener CItyja mogao donijeti uspjeh reprezentaciji ove države na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Naime, Englezi su otkrili zanimljivu slučajnost u Guardiolinoj biografiji. One godine u kojoj bi Guardiola sa svojim timom osvojio državno prvenstvo ta zemlja bi, isti godine, podigla trofej osvajača smotre najboljih svjetskih selekcija.

Zbog toga se sada na Otoku nadaju da će i Gordom Albionu Guardiola donijeti sreću i nastaviti "tradiciju". Podsjetimo, 2010. godine je Pep sa Barcelonom stigao do titule prvaka Španije, a iste godine je Crvena furija osvojila Svjetsko prvenstvo i to nakon što je veznjak Barce Andres Iniesta postigao pobjedonosni gol u 116. minuti finala. Također, 2014. godine Bayern Munchen došao do titule prvaka Njemačke pod Guardiolinim vodstvom, a Elf je nešto kasnije te godine došao do titule prvaka svijeta. U finalnom meču protiv Argentine gol odluke je u 113. minuti postigao tada fudbaler Bayerna, Mario Goetze.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tako se Englezi nadaju da će možda i ove godine "Guardiolina" država doći do titule prvaka svijeta, te da će možda gol odluke u produžetku finalnog susreta postići Raheen Sterling.

Naravno, radi se o potpunoj slučajnosti da su Španija i Njemačka osvajale Mundijal kada je Guardiola bio na klupama Bayerna i Barcelone. Ili je možda ipak Pep doprinijeo ovim titulama usađujući pobjednički mentalitet igračima koje je vodio u klubovima, a koji su kasnije bili od ključne važnosti za reprezentativne uspjehe?

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi