Novajlija u Premier ligi najavljuje ozbiljne stvari

Stižu velika pojačanja

Novajlija u Premier ligi najavljuje ozbiljne stvari

Edmir Škorić

Wolverhampton se vratio u Premier ligu, pošto je doslovno izdominirao Championship u minuloj sezoni, ali čini se da Vukovi ne žele biti tek 'reda radi' u elitnom rangu engleskog nogometa.

Wolverhampton je bio nezaustavljiv u Championshipu i obzirom da iza sebe ima bogate kineske vlasnike i portugalskog menadžera Jorgea Mendesa, očigledno je da imaju visoke ambicije i u Premier ligi.

Namjeravaju uložiti ogromna sredstva u pojačanja i već se spominju neka zvučna imena. Ništa novo kada su u pitanju Kinezi koji vode nogometne klubove, rekli bismo.

Britanski mediji su objavili kako je Wolverhampton spreman da uloži 33 miliona funti u dovođenje Portugalca Andre Silve iz Milana, a čak 30 miliona za golmana Sportinga Ruija Patricija.

To bi trebao da bude tek početak ludnog ljetnog šopinga za Vukove. Naravno, nije tajna da je upravo popularni agent Jorge Mendes poveznica spomenutih igrača i Wolverhamptona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Silva se nije proslavio u Milanu u koji je došao iz Porta, ali u Wolverhamptonu smatraju da ovaj dragulj itekako vrijedi. Rui Patricio se već dokazao kao sjajan golman, ali ko bi očekivao da tim koji tek uđe u Premier ligu može da dovodi tako skupa pojačanja.

Kako vrijeme bude odmicalo, činjenica je da će rasti apetiti vlasnicima i navijačima Wolverhamptona, pa se tako nemojte iznenaditi ako dođe neko ultrazvučno pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti