U Premier ligu stiže veznjak zanimljivog imena - Pele
Pele sa brojem 25

Fudbaler iz Gvineje Bisao

U Premier ligu stiže veznjak zanimljivog imena - Pele

M. Šljivak

U Premier ligi u narednoj sezoni vjerovatno će zaigrati veznjak zaista zanimljivog imena - Pele.

Radi se o 26-godišnjem fudbaleru portugalskog Rio Avea koji bi u narednom periodu mogao postati novi član Wolverhamptona.

Wolvesi su se ove sezone prošetali drugim razredom engleskog fudbala i zasluženo su se vratili u Premierhip. Rukovodstvo sada traži pojačanja, a na meti trenera Nuna Espirita Santa našao se 26-godišnji veznjak portugalskog tima.

Pele je odigrao zaista odličnu sezonu u Rio Aveu. Postigao je pet golova u 28 nastupa, a i njegov klub igra odlično i trenutno su peti u Primeiri. Dobrim nastupima je privukao pažnju na sebe i karijeru bi mogao nastaviti u Engleskoj.

Pele je ranije igrao za Genou i Milan. Međutim, u Italiji se nije snašao pa je od 2013. godine nastupao širom Portugala i promijenio je čak šest klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čini se kako je sada došlo vrijeme za pravi transfer i njega bismo mogli gledati u dresu Wolvesa.

Pele je prošao omladinske selekcije Portugala, ali je odlučio da nastupa za zemlju porijekla Gvineju Bisao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi