Nove nevolje za West Ham: Marko Arnautović na štakama napustio stadion Molineux!
Austrijanac je izuzetno važan igrač za londonski tim koji će očigledno u finišu prelaznog roka morati da krene po novog napadača, a među potencijalnim pojačanjima je i Edin Džeko. Dijamant je velika želja menadžera Manuela Pellegrinija (Foto: EPA)

Čini se da je povreda teže prirode

Nove nevolje za West Ham: Marko Arnautović na štakama napustio stadion Molineux!

M. Šljivak

Napadač West Hama Marko Arnautović doživio je sinoć povredu u duelu engleske Premier lige protiv Wolverhamptona.

Arnautović je odigrao 77 minuta u teškom porazu od Wolvesa (3:0), a teren je morao da napusti zbog povrede i čini se kako ga duže vremena nećemo gledati u dresu Čekićara iz Londona.

U velikim bolovima je austrijski napadač napustio stadion Molineux. To je bilo sasvim vidljivo, a do timskog autobusa je morao otići na štakama. Današnji pregledi će otkriti težnu povrede i koliko će Arnautović odustvovati sa terena, ali ova povreda se ne čini nimalo dobrom.

Ove sezone sjajni napadač nema sreće sa povredama jer je početkom decembra također morao na pauzu od mjesec dana. Tada je stradala zadnja loža, ali ova povreda je očigledno mnogo teža.

Arnautović je ove sezone odigrao 19 utakmica za West Ham, postigao je osam golova od čega ih je sedam zabio u Premiershipu.

Ostao bez transfera u Kinu, pa ga West Ham kaznio sa 226.000 funti

Arnautović se proteklih dana povezivao sa transferom u kineski klub Guangzhou Evergrande koji je nudio čak 50 miliona eura za njegove usluge.

Ipak, transfer je propao obzirom da je kineska ekipa odlučila da povuče ponudu zato što je West Ham odlugovlačio transfer jer je tražio zamjenu za svog napadača.

Nakon što je saznao ovu informaciju, za Arnautovića je uslijedila još jedna vrlo loša. Čelnici West Ham Uniteda odlučili su da ga kazne sa čak 226.000 funti zato što je svojevoljno propustio trening.

On je propustio i susret Premiershipa protiv Bournemoutha, a trener Manuel Pellegrini je rekao da je Arnautoviću trenutno nešto drugo u glavi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon svega se austrijski napadač oglasio i poručio je da želi ostati u ovom timu, te da nijedna ponuda ne dolazi u obzir, ali čini se kako će u finišu prelaznog roka West Ham ipak morati da krene po zamjenu za njega, posebno ako se pokaže da je povreda teže prirode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi