West Ham ispao od niželigaša, pa iskoristili Arnautovića da smire stvari

Produžio ugovor s klubom

West Ham ispao od niželigaša, pa iskoristili Arnautovića da smire stvari

E. Čaušević

Saga oko Marka Arnautovića konačno je završena nakon što je potvrđeno da neće ići u Kinu i da će i dalje ostati član West Hama.

Arnautović nije igrao u posljednje vrijeme i činilo se da napušta londonski klub i seli u Kinu, no Austrijanac se predomislio i odlučio da ostane u West Hamu. On je prije nekoliko dana na Instagramu objavio da nema ništa od njegovog odlaska i da je sretan što može objaviti da ostaje u Londonu.

Nakon što je West Ham jučer ispao iz FA Kupa od niželigaša Wimbledona klub je odlučio da pokuša skrenuti pažnju navijača objavom da je Arnautović produžio saradnju. Ovaj napadač produžio je ugovor do ljeta 2023. godine i postao je jedan od najplaćenijih igrača kluba uz Felipea Andersona, Chicharita i Andriyja Yarmolenka.

"Sretan sam zbog ovog jer sam htio ostati. Drago mi je što ću ponovo igrati i postizati golove u ovom dresu. Želim još da kažem jednu važnu stvar, a to je da je laž da Marko Arnautović nije htio da igra ili trenira. Nikada to nisam odbio. Navijači mi daju snagu i želio sam ostati. Volim ovaj klub i to je najvažnije", poručio je Arnautović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi