Nove pobjede Krupe, Zvijezde 09, Slobode i Kozare, Sloga poražena u Doboju

Prva liga RS

Nove pobjede Krupe, Zvijezde 09, Slobode i Kozare, Sloga poražena u Doboju

A. Beganović

U okviru 2. kola Prve lige Republike Srpske odigrano je sedam mečeva, a do novih pobjeda stigli su Krupa, Zvijezda 09, Sloboda Novi Grad i Kozara.

Krupa je na svom terenu dočekala Alfa Modriču. U dosta dobroj fudbalskoj predstavi izabranici Vladimira Ilića slavili su rezultatom 3:1, a do prednosti su stigli u prvom ozbiljnijem napadu, odnosno u 2. minuti. Dobru akciju u pogodfak je pretvorio Miloš Perović koji je na efektan način lobovao golmana gostiju.

Nakon toga domaći su neobjašnjivo stali, a gosti su polako preuzimali inicijativu i u 33. minuti stigli su do izjednačenja. Golman domaće ekipe je kardinalno pogriješio, jednu vraćenu loptu slabo je primio. Sve je pratio Ajriz Kurteši, oduzeo je loptu golmanu domaćina i pogodio za 1:1.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u drugom dijelu gledali smo igru na jedan gol. Očito je Ilić "naribao" svoje izabranike u svlačionici, pa su u drugom poluvremenu "grizli" kao da igraju za trofej. Redale su se prilike pred golom Modriče, a u 68. minuti Nemanja Vidović nakon dobre akcije pogađa za 2:1. I kada se oečkivao kraj, opet lijepa akcija domaće ekipe koju u pogodak pretvara Miodrag Rudan.

Zvijezda 09 se poigrala sa Podrinjem na domaćem terenu. Slavila je 5:0. Slaven Stjepanović, Dejan Popara, Dejan Živković, Igor Blagojević i Sreten Milošević su pogađali mrežu gostujuće ekipe. Treba dodati i da kapiten domaće ekipe, iskusni Muamer Svraka u 21. minuti nije realizovao jedanaesterac.

Ubjedljiva je u ovom kolu bila i Sloboda. U Novom Gradu je sa 3:0 savladala Željezničar Sport Team. Valentin Alvarez, Edin Kesić i Mateja Dodig su bili strijelci za Slobodu. Istim rezultatom Kozara je na domaćem terenu savladala Budućnost. Aleksandar Malbašić, Draško Lolić i Milan Šikanjić su se upisali u listu strijelaca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Drina je u Zvorniku sa ubjedljivih 4:0 savladala Slaviju, dok je u Doboju u sjajnom meču Sutjeska iznenađujuće savladala domaću Slogu i to rezultatom 3:2.

U Derventi je Borac iz Kozarske Dubice sa minimalnih 1:0 savladao domaći Tekstilac, a danas će posljednji meč 2. kola odigrati Omarska i Ljubić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi