Nove vijesti o povredi Ronalda: Navijači Juventusa ne mogu odahnuti!

Šta će biti s Portugalcem?

Nove vijesti o povredi Ronalda: Navijači Juventusa ne mogu odahnuti!

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo povrijedio se na treningu Juventusa, a čini se kako u redovima Stare dame nemaju namjeru ništa prepustiti slučaju.

Iako Corriere dello Sport prenosi da nije u pitanju teža povreda, Ronaldo je propustio posljednji trening, a prema pisanju italijanskih medija propustit će i susret protiv Napolija.

Postojala je mogućnost da Ronaldo uđe sa klupe za rezerve na San Paolo stadionu kako bi ostao 'zagrijan' pred Atletico Madrid, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Trener Masimiliano Allegri navodno neće voditi Ronalda na San Paolo jer ne želi apsolutno rizikovati već bi Portugalac trebao ostati u Torinu i odmarati se.

Smatra se da bi prva zvijezda Juventusa trebala biti spremna za revanš protiv Atletica koji je na rasporedu u srijedu, ali obzirom da još uvijek nema zvanične potvrde, navijači Juventusa će strepiti još neko vrijeme.

Izabran najbolji tim dosadašnjeg dijela Serije A: Ronaldo bijesan, Pjanić vrlo sretan

Agencija za fudbalsku statistiku OPTA izabrala je najbolji sastav dosadašnjeg dijela Serije A, a u njemu nema Cristiana Ronalda.

Podsjetimo, Portugalac od prelaska iz Real Madrida u Juventus igra zaista fantastično te je trenutno prvi strijelac lige sa 19 postignutih golova.

Ipak, to mu nije bilo dovoljno da se nađe u idealnom timu dosadašnjeg dijela italijanskog šampionata obzirom da očigledno prema podacima OPTA-e nije najbolji napadač lige.

Ova agencija je u tim uvrstila bh. reprezentativca Miralema Pjanića koji je zauzeo svoje mjesto u veznom redu. Inače, osim Ronalda u timu nema zvijezda kao što su Paulo Dybala, Mauro Icardi ili Kalidou Koulibaly.

Na golu je Samir Handanovič iz Intera, a u odbrani su Alex Sandro, Škriniar, Acerbi i Cancelo. U veznom redu je mjesto uz Pjanića našao i dvojac Napolija Fabian Ruiz i Allan. Kada je u pitanju napad, tu igraju Gomez iz Atalante, Stephan El Shaarawy iz Rome i napadač Milana Krzysztof Piątek.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako to izgleda formacijski, možete pogledati ispod teksta:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi