Nove vijesti sa Otoka: Alexis Sanchez prihvatio uslove ugovora

Uskoro bi trebao postati fudbaler Manchester Uniteda

Nove vijesti sa Otoka: Alexis Sanchez prihvatio uslove ugovora

Transfer saga Alexisa Sancheza se konačno bliži kraju. Već odavno je jasno da Čileanac napušta Arsenal, međutim, iako su ga početkom januara svi već vidjeli u dresu Manchester Cityja, on će, čini se, uskoro postati nova akvizicija kluba iz "crvenog dijela" Manchestera.

Naime, Manchester United je "preoteo" Sancheza Građanima uputivši mnogo unosniju ponudu Arsenalu, ali i Sanchezu, koji je prema novim vijestima sa Otoka pristao na uslove ugovora koji su za njega spremili Crveni đavoli.

Britanski sportski novinar i dopisnik Daily Telegrapha, Matt Law, je danas saopštio da su United i Sanchez postigli dogovor, te da je Čileanac pristao potpisati ugovor na četiri i pol godine sa najtrofejnijim klubom u Engleskoj.

Sanchez bi tako na Old Traffordu trebao zarađivati 14 miliona funti po sezoni, međutim njegov transfer će biti realizovan tek kada United i Arsenal i zvnaično postignu dogovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prelazak Čileanca u United bi mogao "poremetiti" Henkrih Mkhitaryan koji bi trebao biti uključen u "transfer paket", međutim Armenac navodno i nije previše oduševljen idejom da Old Trafford zamijeni Emiratesom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi