Novi bogataši u fudbalskom svijetu: Saudijski princ preuzeo Newcastle United!
Foto - EPA

Tvrdi saudijska državna televizija

Novi bogataši u fudbalskom svijetu: Saudijski princ preuzeo Newcastle United!

Midhat Šljivak

Saudijski princ Mohammed Bin Salman i njegov investicioni fond postali su vlasnici Newcastle Uniteda.

Kako je navela državna televizija u Saudijskoj Arabiji, rukovodstvo Premier lige dalo je zeleno svjetlo za prodaju ovog kluba, pa će novi vlasnik tima sa St. James Parka postati princ Bin Salman i njegova kompanija.

Princ je klub kupio od Mikea Ashleyja za 300 miliona funti, a u prethodnom periodu je bilo određenih problema oko dogovora s obzirom na to da je Saudijska Arabija bila optužena za piratstvo i omogućavanje nelegalnog gledanje britanskih programa na svojoj teritoriji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ako je suditi po državnoj televiziji Saudijske Arabije posao je konačno okončan, pa je Newcastle postao vjerovatno najbogatiji fudbalski klub na svijetu.

Očekuje se da će Bin Salman imati ogormna ulaganja u klub i Svrake bi jako brzo mogle doći u vrh engleskog fudbala.

Top Komentari

Chepich
A idite i pm vise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi