Novi Bosanac u Bundesligi potezom oduševio direktora: "To je bilo drsko..."
Foto: Hannover 96

Mladi Hadžić debitovao prošle sedmice za Hannover

Novi Bosanac u Bundesligi potezom oduševio direktora: "To je bilo drsko..."

Novi bh. igrač u "ligama petice" postao je Benjamin Hadžić koji je prije nekoliko dana nastupivši za Hannover upisao zvanični debi u Bundesligi.

Devetnaestogodišnji Hadžić se kao igrač Hannovera vodi od ljetos, ali debi za prvi tim najprije je morao zaslužiti igrama za drugu momčad koja se takmiči u četvrtoj ligi. Prošle sedmice je u meču protiv Freiburgu već u prvim minutama napravio dribling, što je posebno dojmilo i sportskog direktora Hannovera Horsta Heldta.

"To je bilo prilično drsko, nisu svi u takvoj situaciji. Čestitao sam Benjaminu nakon debija, jer prva utakmica u Bundesligi je nešto posebno", izjavio je Heldt, prenose njemački mediji, pa dodao:

"Priliku da zaigra je dobio nakon što je zadnjih sedmica kvalitetno radio s našim profesionalcima. To je nagrada", istakao je.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hadžiću je svakako put otvorila i činjenica da u Hannoveru muku muče s povredama nekoliko igrača, no u svakom slučaju debi s 19 godina predstavlja veliki uspjeh. Minutažu je također upisao i danas u meču protiv Fortune Dusseldorf u kojem je njegov tim kao domaćin poražen s 1:0. 

Prethodno je ovaj mladi nogometaš igrao za omladinske selekcije Stuttgarta i velikog Bayerna.

Top Komentari

mirza24
Moze u 1 bundes ligi ali nemote kod U21 marinovica jer nije podmazao hahahaha unistise U 17 19 21
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi