Novi Conteov napad na čelnike Plavaca: Prošle sezone smo osvojili titulu! Ponavljam, prošle sezone

Italijan razočaran transfer politikom kluba

Novi Conteov napad na čelnike Plavaca: Prošle sezone smo osvojili titulu! Ponavljam, prošle sezone

Antonio Conte je opet, manje ili više, indirektno napao čelnike Chesleaja. Jasno je da se Italijan već neko vrijeme osjeća izdanim od strana svojih poslodavaca, a mnogi njegove ovakve istupe smatraju jasnim znakom da je on na izlaznim vratima Stamford Bridgea.

Tenzije između Contea i njegovih šefova i dalje rastu, a on je već nekoliko puta tokom sezone otvoreno kritikovao transfer politiku kluba.

Klub nije uspio na Stamford Bridge dovesti pojačanja koja je Conte želio, a među kojima su bili igrači poput Leonarda Bonuccija i Alexa Sandra.

Posebno su njegove frustracije porasla nakon zimskog prelaznog roka, a britanski mediji prenose da on, navodno, vjeruje da su pojačanja koja mu je omoućio klub puno slabija od onih koja je on želio.

Novo pogoršanje odnosa između Contea i uprave Chelseaja je sada na vidiku, s obzirom na posljednje izjave temperamentnog italijanskog stručnjaka.

"Ako se sjećate, prošle sezone smo osvojili titulu. Ponovaljam, prošle sezone smo osvojili titulu, a vidjeli ste naše poslovanje na transfer tržištu", poručio je Conte, pa se osvrnuo i na poraz od Barce i ispadanje iz Lige prvaka: "Mislim da ostati u Ligi prvaka nije najvažnija stvar, trenutno".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinare je zanimalo i kako će se na igrački kadar odraziti mogućnost da Chelsea ne izbori Ligu prvaka sljedeće sezone, odnosno da ne završi među Top 4 u Premier ligi.

"Ne zaboravite da je Chelsea prije dvije godine završio 10., sa velikim brojem igrača koji su i dalje tu. Tada su odlučili nastaviti igrati za Chelsea. Da li će sada htjeti da odu? Ne znam... Mislim da to nije pitanje za mene, to je pitanje za igrače".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi