Porodica prihvatila ogroman novac od Chelseaja: Kreće izgradnja Stamford Bridgea
Foto: EPA

Ponudu nisu mogli odbiti

Porodica prihvatila ogroman novac od Chelseaja: Kreće izgradnja Stamford Bridgea

Midhat Šljivak
Teme:

Chelsea je sinoć eliminisan od Barcelone u Ligi prvaka, ali nakon svega bilo je lijepih vijesti za londonski tim.

Rekonstrukcija stadiona Stamford Bridge konačno može početi, jer je rukovodstvo tima konačno uspjelo postići dogovor sa porodicom Crosthwaite o odšteti zbog proširenja stadiona, koji je zakljanjao svjetlost u stanu ove porodice.

Klub se ranije dogovorio sa 50 drugih porodica o odšteti zbog "štete" koju će im proširenje stadiona donijeti. Međutim, Crosthwaiteovi su ostali uporni u borbi sa Chelseajem, ali su se na kraju ipak nagodili i na njihov račun leći će pozamašna suma novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Porodica je tražila 23 milion eura. Ipak, u Chelseaju na to nisu pristali, ali su na kraju ipak uspjeli da se dogovore za nepoznatu svotu i sada izgradnja stadiona može bez problema da počne.

Planovi o 500 miliona eura imali su određena kašnjena. Međutim, sve bi sada moglo teći mnogo brže i fudbalere Chelseaja bismo od 2021. godine mogli gledati na stadionu kapaciteta 60.000 mjesta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi