Bičakčić pred duel s Ircima

Bičakčić: S ogromnim srcem i željom čekam Irsku

D. Kurbegović

Još četiri dana ostala su do prve utakmice baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine. Republika Irska je težak protivnik, sa kojom reprezentacija BiH sigurno može igrati.

Jedan od igrača, koji se u posljednje vrijeme nalazi u odličnoj formi, jeste i defanzivac njemačkog Hoffenheima, 25-godišnji Ermin Bičakčić.

Sjajni stoper, koji po potrebi može odigrati i na poziciji desnog bočnog optimista je glede utakmica protiv Republike Irske. 

"Irska je odlična ekipa, znamo kako su kvalitetni, ali imamo plan kako igrati s njima. Ipak mislim da mi moramo više obratiti pažnju na našu igru. Vjerujem da možemo pobijediti u obje utakmice, važne nas utakmice očekuju i nadam se da ćemo se dobro spremiti za ono što nas očekuje. Ja sam spreman, na okupljanje uvijek dođem sa ogromnim srcem i željom, dajem sve od sebe na treninzima, imam veliku minutažu u Bundes ligi, tako što se tiče fitnesa sve je na najvišem nivou, ali odluka je na selektoru. Ja vam mogu reći da će sigurno u petak igrati najboljih 11 igrača i najvažnije je da pobijedimo", kaže Bičakčić.

Pozitivna atmosfera je u ekipi, Irsku će dobro skautirati, neke su utakmice već gledali.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Pratili smo mi svi igre reprezentacija u kvalifikacijama, vidjeli smo protiv Njemačke da imaju kvalitet, iako je to utakmica za sebe. Mi ne trebamo gledati na tu utakmicu, nego na kvalitete kao ekipe, kakvi su kao kolektiv, ali naravno i individualno. Vidjet ćemo sigurno na video snimcima, vjerujem da ćemo ih dobro analizirati. Mi svi dobro znamo gdje smo bili i gdje smo danas, mi nismo nikoga podcijenili i zato smo danas tu gdje jesmo. Izborili smo baraž i sada je do nas da završimo posao u ove dvije utakmice", kazao je Bičakčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.