Novi dresovi Željezničara još nisu ni izašli, a već se traže u Brazilu i Turskoj

Nakon dogovora sa Macronom

Novi dresovi Željezničara još nisu ni izašli, a već se traže u Brazilu i Turskoj

S. Grebović

Jučer je postalo zvanično da će Macron u narednoj sezoni oblačiti fudbalere kluba sa Grbavice.

Macron je već ranije bio tehnički sponzor kluba sa Grbavice i to u sezoni 2011/12 kada su se Plavi okitili duplom krunom. Italijanska marka odjeće je sa Željezničarom i za narednu sezonu sklopila dogovor, a krajem godine SportSport.ba je pisao da će se upravo to dogoditi.

"Macron i FK Željezničar, vrhunski nogometni klub iz Bosne koji igra u Premijer ligi, s ponosom najavljuju početak višegodišnjeg tehničkog sporazuma. Za Macron, ovo predstavlja još jedan značajan korak u buket timova koji su se odlučili osloniti na italijanski brend i važnu priliku za širenje svoje strateške prisutnosti na istočnoevropskom fudbalskom scenariju i tržištu", objavio je Macron na svom zvaničnom siteu.

Još uvijek nije poznat izgled dresa u kojem će tim iz Doline ćupova igrati u novoj sezoni, ali bez obzira na to pojedini kolekcionari širom svijeta su se već počeli raspitivati kako da nabave plavi dres. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznato je i to da je Macron tehnički sponzor nekoliko klubova iz Serije A kao što su Lazio, Bologna, SPAL, Cagliari i Verona, zatim Crvene zvezde, Hajduka, fudbalske reprezentacije Albanije, te mnogih drugih sportskih kolektiva.

Tako će Macron u narednoj sezoni zamijeniti marku Umbro, čije je dresove Željezničar nosio u minuloj takmičarskoj godini.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Zar ne vidite da je za****ncija
5 8
MehoS
Velik si Zeljeznicare???
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi