Novi igrač Reala u suzama poručio: "Dat ću život za ovaj klub!"

Reinier potpisao

Novi igrač Reala u suzama poručio: "Dat ću život za ovaj klub!" · Zvanično

E. Škorić

Spektakularno i jako emotivno se mladi Brazilac predstavio na Santiago Bernabeuu.

Reinier je danas predstavljen kao novi igrač Reala i mladi ofanzivni vezni koji stiže iz Flamenga imao je šta da poruči pred novinarima.

"Već sam trenirao sa svojim saigračima, spreman sam igrati u nedjelju", rekao je Reinier, koji će karijeru započeti u Castilli, dok ne dobije šansu kod Zinedinea Zidanea u prvom timu Madriđana.

U društvu sestara i roditelja je stigao na predstavljanje, mada se već neko vrijeme nalazi u Madridu.

"Meni je ovo jako sretan dan i sada ispunjavam san iz djetinjstva. Hvala mojoj porodici koja je uvijek bila uz mene i uvijek sam govorio kako bi bilo nevjerovatno doći jednog dana u ovakav klub. Želim biti dio povijesti ovog kluba. Hala Madrid", poručio je na španskom novi član kraljevske 'porodice'.

S tribina stadiona Bernabeu pozdravilo ga je oko 500 navijača.

Nakon što se predstavio kao novi igrač Real Madrida, Reinier je prisustvovao zvaničnoj presici u pratnji Emilija Butraguena, direktora Institucionalnih odnosa kluba.

„Dragi Reinier, danas započinješ novu etapu. Igranje za Madrid jedan je od najvećih izazova sa kojim se profesionalac može suočiti. Svi koji rade u klubu učinit će sve što je moguće kako biste i vi i vaša porocia bili sretni u svom novom domu. Očekuju vas novi uspjesi", kazao je Butragueno.

Na pitanje da li je već razgovarao sa zemljacima Rodrygom i Viniciusom, Reinier je kazao:

"Odlični su igrači, jučer sam bio u Viniciusovoj kući, on mi je prijatelj još od Flamenga. Jako sam zadovoljan prijemom svih Brazilaca, oni će mi sigurno puno pomoći. Spreman sam iskoristiti prilike".

Šta mu je Raul rekao?

"Pozdravio me, vrlo sam zadovoljan našim razgovorom. Poželio mi je sreću, siguran sam da ću dati sve od sebe. Kao što kažemo u našoj zemlji, svoj ću život dati za Madrid".

Kako se osjećao kada je saznao da ga želi jedan Real?

"Otac me nazvao i rekao mi da me želi Real. Neobjašnjiva emocija, počeo sam plakati, moj cimer je također bio vrlo sretan. U Brazilu jako dobro znamo šta znači Real Madrid".

U trenutku dok je Reinier govorio o roditeljima, ali i svom teškom putu da dođe jednog dana do Reala, krenule su i suze, no ubrzo se smirio i nastavio da biranim riječima govori o Realu, Kaki, Raulu, Zidaneu, navijačima madridskog kluba...

Real ga je platio 30 miliona eura uz bonuse, a on je potpisao na šest i po godina ugovor. Predsjednik Reala Florentino Perez je rekao da je njegovim dovođenjem Real jasno poručio šta namjerava da bude u budućnosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velezovac231
Ja placem zbog Veleza a ne dobijem ni marke.. on place zbog Reala a dobice milione
9 2
BobPaisley
...tek ce da place kada odigra par losijih utakmica i kada mu oni mongoloidi koji se nazivaju navijacima pocnu psovati,zvizdati i vrijedjati ga...nece ovaj dugo opstati.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije