Novi kiks Arsenala, Brighton 'otkinuo' bod Topnicima
Arsenal je nakon ovog remija ostao na 4. poziciji i očigledno će se do kraja sezone boriti za mjesto u Ligi šampiona.

Premiership, 19. kolo

Novi kiks Arsenala, Brighton 'otkinuo' bod Topnicima

Fudbaleri Brightona i Arsenala podijelili su bodove u susretu 19. kola Premiershipa odigravši 1:1 na Amex Stadionu.

Iako je Arsenal bio veliki favorit na ovom susretu, domaći fudbaleri su se vrlo dobro branili te su na kraju sasvim zasluženo osvojili jedan bod.

Sve je počelo u 7. minuti kada su gosti poveli, a strijelac je bio Pierre-Emerick Aubameyang nakon asisntecije Lacazettea. Ipak, nakon velikog pritiska domaći u 35. minuti dolaze do poravnanja i to preko Locaide.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli mnogo zanimljivosti na ovom susretu, pa je ostao aktivan rezultat iz prvih 45 minuta.

Arsenal je nakon ovog remija ostao na 4. poziciji sa 38 osvojenih bodova, dok je Brighton na 13. mjestu sa 16 bodova manje od današnjeg protivnika.

Kada je u pitanju 19. kolo Premiershipa, treba reći da će se ono večeras zaključiti utakmicom između Watforda i Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Jel otkinuo bod ili je Arsenal osto bez 2 boda?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi