Novi otkaz u Premiershipu!

Marco Silva više nije trener Karamela

Novi otkaz u Premiershipu! · Zvanično

Everton je u prethodnom periodu uložio dosta novca u ekipu, ali svejedno - ništa.

Tim sa Goodisona igra loše i ove sezone, te je nakon 15. odigranih kola u Premiershipu u zoni ispadanja, na 18. poziciji sa 14 osvojenih bodova.

O otkazu za trenera Marca Silvu se špekulisalo već neko vrijeme, a čini se da je sinoćnji poraz u Merseyside derbiju od Liverpoola (5:2) bio signal upravi kluba da je krajnje vrijeme da se raskine saradnja sa portugalskim stručnjakom.

Danas je Silva i zvanično dobio otkaz na klupi Evertona, ekipe čije je kormilo preuzeo krajem maja 2018. godine.

Silva je tako postao posljednji u nizu trenera u Premier ligi koji su ove sezone dobili otkaz, nakon Pochettina, Emeryja, Quiqe Sanchez Floresa...

O ekipi će se privremeno "starati" Duncan Ferguson, dok će se Everton potruditi da što prije pronađe zamjenu za Silvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi