FK Novi Pazar ostao bez licence

Bez nastupa u Superligi?

FK Novi Pazar ostao bez licence

Edmir Škorić

FK Novi Pazar nije dobio licencu za nastup u srbijanskoj Superligi naredne sezone, javlja Sportklub.

Durgostepena komisija u postupku licenciranja klubova je na današnjoj sjednici odbila žalbu Novog Pazara pod obrazloženjem da je neblagovremena.

Iako su predstavnici kluba dostavili dokaze o isplati dugovanja i sporazumu sa povjeriocima, usljed nepoštovanja rokova, odgovor drugosteopenog organa bio je negativan, a komisija se nije se ni bavila cjelokupnim slučajem, te će o sudbini Novog Pazara odlučivati Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Novopazarci imaju godinama problema s financijama i to je glavni razlog što nisu dobili licencu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Oni su sezonu završili s bodom više od Rada, koji je ispao u niži rang, no čini se da će ipak Rad na kraju ostati u ligi, mada u Novom Pazaru ne gube nadu i vjeruju da će na kraju ipak dobiti neophodnu licencu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Novi Pazar stoji finansijski bolje nego pola ostalih klubova u Srbiji ali mora ispasti, isto kao Olimpik u BiH. I pored krade sudija ostali su u ligi a sada ih istjeruju! Mozda bi bilo najbolje da se osnuje zajednicka liga BiH (posteni klubovi) i Novopazarskog sandzaka.
6 5
krems_krems12
Samo mi nije jasno kod ovih saveza NFSBiH i FSS ko zove koga da se posavjetuje u vezi ovih kriminalnih radnji. Jer ocigledno je da prepisuju jedni od drugih
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi