Novi poraz Borussije, remi HSV-a i Werdera
Foto: EPA

Bundesliga

Novi poraz Borussije, remi HSV-a i Werdera

Edmir Škorić

Nogometaši dortmundske Borussije poraženi su u Frankfurtu s 2:1 u meču 12. kola njemačke Bundeslige.

Huszti i Seferović donijeli su Frankfurtu pobjedu nad Borussijom, koja je upisala treći poraz u 12. kolu i sve je dalje od prvog mjesta. Gol Aubameyanga nije bio dovoljan za goste iz Dortmunda.

Ingolstadt i Wolfsburg odigrali su 1:1. Jung je u 31. pogodio za prednost domaćina, da bi Caliguri u 78. spasio Vukove novog poraza.

Duel Borussije M. i Hoffenheima također je okončan rezultatom 1:1, dok je dosta uzbuđenja bilo u duelu HSV-a i Werdera (2:2).

Gregoritsh je u trećoj i 28. minuti bio strijelac za HSV, dok su Bartels u 14. i Gnabry u 45. pogađali za goste iz Bremena, u čijem timu danas nije igrao naš Izet Hajrović. Mreže su mirovale u susretu Kolena i Augsburga.

Bundesliga, 12. kolo:

Koeln - Augsburg 0:0

Frankfurt - Borussia D. 2:1 (Huszti 46, Seferović 79/ Aubameyang 77)

HSV - Werder 2:2 (Gregoritsch 3, 28/ Bartels 14, Gnabry 45)

Ingostadt - Wolfsburg 1:1 (Jung 31/ Caligiuri 78)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia M. - Hoffenheim 1:1 (Dahoud 25/ Amiri 53)

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi