Novi predsjednik Milana: Vratiti se u vrh malim koracima
Foto: EPA

Li želi da Milan bude među pet najboljih klubova na svijetu

Novi predsjednik Milana: Vratiti se u vrh malim koracima

Novi predsjednik Milana Yonghong Li je želio upozoriti da će klub za sada praviti samo male korake na svom povratku ka samom vrhu evropskog fudbala.

Nakon dvije godine pregovora Lijev konzorcijum je otkupio slavni klub od Silvija Berlusconija, i Kinezi sada smatraju da se Milan mora što prije vratiti u Ligu prvaka.

"Prošlo je skoro dvije godine prije nego što smo postigli dogovor. Bilo je dosta teško tokom ovog perioda, ali htjeli smo zaključiti posao jer mnogi Kinezi iz moje generacije vole Milan", rekao je Li.

"Da li mi je Berlusconi dao neki savjet? On je osoba koju izuzetno cijenim, vodio je Milan i pobjeđivao sa njim, pružajući radost milionima navijača širom svijeta. Na sinoćnjoj večeri mi je rekao da će uvijek biti tu da pruži potporu Milanu", govorio je o bivšem vlasniku Li.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Povratak u Ligu prvaka je jedan od naših ciljeva. Poslije toga, želimo biti među pet najboljih klubova na svijetu, ali da bi to postigli, moramo poduzimati male korake", rekao je za kraj novi predsjednik Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi