Novi vlasnik Milana: Ovo je važan dan za Rossonere

Novi vlasnik Milana: Ovo je važan dan za Rossonere

Edmir Škorić

Novi vlasnik Milana Yonghong Li zna da je na njemu sada velika odgovornost.

Silvio Berlusconi i njegova kompanija Fininvest su nakon 31 godinu prodali klub kineskoj grupaciji Sino Europe Sports na čijem su čelu Yonhong Li i Han Li. Navijači Milana sada puno očekuju, a toga su itekako svjesni novi vlasnici.

"Za sve ljubitelje Milana ovo je važan dan. Ovaj slavni klub sada počinje novo poglavlje, a preuzimanje kluba bilo je moguće zavaljujući ljubavi navijača Milana, a posebno zahvaljujući Silviju Berlusconi i Fininvest za povjerenje koje su nam ukazali", rekao je Li.

"Milan je top klub u svijetu, sa 118 godina slavne tradicije. Klub je imao velike uspjehe u posljednje tri decenije, osvojio je osam naslova prvaka i pet evropskih kupova Svi žele Milan ponovo na vrhu Evrope, pa smo svjesni da imamo veliku odgovornost. Očekivanja u Milanu su velika" dodao je on.

On je kazao kako je novi Upravni odbor sastavljen od profesionalaca iz nogometa i financijskog sektora. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želimo da ljudi još više vole Milan. Forza Milan!", kazao je Li, koji bi mogao Rossonerima donijeti velika i zvučna pojačanja već na ljeto. Barem je tako najavljeno.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi