Novi problemi u grčkom fudbalu: Šta čeka Šabanadžovića i Šećerovića?

Prvenstvu prijeti suspenzija

Novi problemi u grčkom fudbalu: Šta čeka Šabanadžovića i Šećerovića?

A. Čaušević

Upitno je da li će bh. fudbaleri Anel Šabanadžović i Adnan Šećerović igrati mečeve grčkog prvenstva kako je prvobitno planirano. 

Nakon dvosedmice pauze prvenstvo u Grčkoj se treba nastaviti predstojećeg vikenda, ali to se vjerovatno neće desiti zbog štrajka sudije.

Djelioci pravde su nezadovoljni posljednjim dešavanjima nakon što je jedan od sudija susreta Volos - Olympiakos fizički napadnut. Zbog kontrovezne odluke sudija je pretučen pred ulaznim vratima svog doma.

To nije prvi put da su sudije napadnute u Grčkoj zbog čega su oni odlučili da stupe u štrajk te traže bolje uslove za rad i veću zaštitu.

Potražite više informacija na temu Super League:

Kako sada stvari stoje grčko prvenstvo neće biti nastavljano 4. janauara, a dužina štrajka zavisi od raspoloženja FS Grčke i kojom brzinom će se ispuniti sudijski zahtjevi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti