Šećerović briljira u Grčkoj: Sjajno sam se snašao, nadam se da ću ovako nastaviti

Standarni prvotimac AEL Larisse za SportSport.ba

Šećerović briljira u Grčkoj: Sjajno sam se snašao, nadam se da ću ovako nastaviti · Intervju

S. Mlaćo

Godina iz snova je iza Adnana Šećerovića. Na mala vrata je ovaj 28-godišnjak stigao u Grčku iz FK Tuzla City  u januaru ove godine i vrlo brzo opravdao očekivanja.

Skrasio se u timu AEL Larissa i postao standardni prvotimac.

Navijači posebno cijene njegovu požrtvovanost, a ove sezone upisao je 14 nastupa u 16 kola. Kratku pauzu iskoristio je za dolazak kući i druženje sa rodbinom, prijateljima...

Adnane, Larissa je na petom mjestu u veoma jakom šampionatu. Sigurno da može biti zadovoljni.

"Sigurno da smo zadovoljni i sretni iako smo možda mogli imati i koji bod više. Jako smo neuogodna i nepoželjna ekipa za svakog protivnika, posebno kada igramo kući u našoj Areni pred našim sjajnim navijačima", priča Šećerović na početku razgovora za SportSport.ba.

Bez njega je gotovo nemoguće zamisliti startu postavu Larisse. Dodao je i jednu asistenciju u dosadašnjem dijelu sezone.

"Hvala Bogu standardan sam i mogu biti zadovoljan svojim nastupima. Nadam se da ću nastaviti ovim ritmom, kako ja, tako i moja ekipa".

Ugovor je vezan za Larissu i svi planovi vezani su za ovaj klub, no ne isključuje mogućnost transfera

"Iskreno, ne razmišljam o tome, ali izgleda da neplanirane stvari uvijek ispadnu nekako najbolje. Imam ugovor još godinu i pol dana, ali nije isključeno da promijenim sredinu možda već u januaru. Svakako, neće mi biti krivo i ako se to ne desi, jer sam u sadašnjem klubu stvarno sretan".

U Grčkoj je skoro pa godinu dana i priznaje da je sretan. Poznat je kao veliki profesionalac i odlično se uklopio u način života, kulturu..

"Stvarno sam zadovoljan godinom u Grčkoj u sportskom i privatnom životu. Snašao sam se dobro i upoznao dosta novih prijatelja i zaista mi odgovara život ovdje".

Prvenstvo u Grčkoj se nastavlja već 04. januara naredne godine, pa nema puno odmora. Ipak, iskoristio je kratki odmor da posjeti rodbinu, prijatelje...

"Sada imamo slobodno četiri-pet dana pa sam iskoristio to da posjetim porodicu u BiH".

Prati stanje u Premijer ligi. Raduje ga što nema velike bodovne razlike između klubova.

"Naravno da pratim Premijer ligu. Drago mi je vidjeti da su sve ekipe tu nekako sa bodovima. Baš je interesantno. Borac me pozitivno iznenadio i drago mi je da su u vrhu jer je to veliki klub. Očekivao sam više od Čelika i Širokog Brijega".

Nosio je i dres reprezentacije BiH. Vjeruje da ćemo sa novim selektorom ostvariiti plasman na EP.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Nadam se da ćemo ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo i mislim da hoćemo jer imamo dosta kvalitetnih igrača", dodao je prvotimac AEL Larisse Adnan Šećerović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Šećerović je u našoj zemlji nastupao za FK Tuzla City, Mladost Doboj Kakanj, Željezničar, Slobodu, Radnik te Slaven. Jedan period karijere proveo je i u Holandiji gdje je bio član Rode, Maastrichta, Nijmegena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije