Novi skandal: FIFA uručila otkaz Markusu Kattneru

Zamjenik generalnog sekretara dobio otkaz

Novi skandal: FIFA uručila otkaz Markusu Kattneru

Endin Čaušević
Teme:

FIFA je danas objavila da je uručen otkaz zamjeniku generalnog sekretara Markusu Kattneru.

Dosadašnji zamjenik generalnog sekretara FIFA-e, Markus Kattner, dobio je danas otkaz jer je nakon istrage utvrđeno da je imao nekih finansijskih malverzacija tokom svog mandata. On se FIFA-i pridružio 2003. godine kao direktor finansija, a trenutno je radio posao Jaromea Valckea koji je prošle godine podnio ostavku.

"Markus Kattner je dobio otkaz iz FIFA-e, te ova odluka stupa na snagu odmah. Interna istraga je otkrila kršenja nekoliko stavki iz njegovog ugovora", navodi se u saopštenju FIFA-e.

Kattner je bio zadužen za zahtjev da se Michelu Platiniju isplati dva miliona franaka zbog čega je nekadašnji predsjednik suspendovan na četiri godine. FIFA je već potvrdila da zvaničnik Ujedinjenih nacija, Fatma Samoura, počinje raditi sljedećeg mjeseca kao stalni generalni sekratar. To će biti prva žena koja će imati priliku da radi na toj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije