Novi skandal potresa Italiju, sudija Orsato i Pjanić u glavnim ulogama

Nestali sporni razgovori

Novi skandal potresa Italiju, sudija Orsato i Pjanić u glavnim ulogama

E. Škorić

Brojni mediji u Italiji objavili su izjavu bivšeg šefa tužiteljstva Italijanskog nogometnog saveza, a odnosi se na spornu utakmicu Inter - Juventus (2:3) iz 2018. godine.

Glavni sudija velikog derbija između Intera i Juventusa, Daniele Orsato, našao se u centru pažnje nakon što nije dosudio crveni karton za bh. reprezentativca Miralema Pjanića nakon jednog oštrog starta zbog kojeg je naš veznjak dobio samo žuti karton.

VAR sudije Valeri i Giallatini su poručili Orsatu da nije bio karton za isključenje, a Juventus je u derbiju u Milanu protiv Intera slavio s 3:2 i po mnogima u tom okršaju došao do titule ispred Napolija Maurizija Sarrija.

Sada se oglasio šef Tužiteljstva nogometnog saveza Italije Giuseppe Pecoraro, koji je prošle godine podnio ostavku. On tvrdi da su, nakon žestokog pritiska sa svih strana, odlučili da ispitaju situaciju zbog koje Pjanić nije isključen, ali da su im uskraćeni ključni audio-zapisi iz VAR sobe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tražili smo audio i video dijaloge između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sljedeće sezone. Kada smo otvorili datoketu, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovori Orsata i VAR sudija koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj dio", poručio je Pecoraro.

Ovo je novi udar na Juventus kojeg u Italiji često optužuju da iz sezone u sezonu imaju naklonost vodstva lige i sudija i da im pomažu pri ostvarivanju ciljeva, a to je naravno osvajanje naslova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Opet je nekom dosadno u zivotu pa smislja zavjere.Jasno se vidi na snimku da ga nije vidio i da povlaci nogu da ga ne udari kramponima pa tako nije ni crveni karton
4 8
Ivica_Osim8
Barca, Real i Juve kad se sastanu nema većih lopova
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi