Novi Travnik: Izvinjavamo se Zukiću, želimo mu brz oporavak

Saopštenje za javnost

Novi Travnik: Izvinjavamo se Zukiću, želimo mu brz oporavak

Samir Mlaćo

Nedjeljni duel između Novog Travnika i kakanjskog Rudara (1:1) obilježio je i incident u kojem je glavni sudija tog duela Edis Zukić iz Tuzle pogođen tupim predmetom u glavu, što je isti zabilježio i u svom izvještaju.

Navijači Novog Travnika tokom cijele utakmice imali su velike pritužbe smatrajući da je Zukić sa pomoćnicima naklonjen timu iz Kaknja, a iz NK Novi Travnik oglasili su  se zvaničnim saopštenjem.

"Ovim putem se obraćamo javnosti da se izričito ograđujemo od incidenta na kraju pomenute utakmice u kojoj je pogođen/povrijeđen g. Zukić Edis, glavni sudac. Klub je poduzeo sve mjere u skladu sa propozicijama o takmičenju 1. LIGA FBIH te po ocjeni službi za sigurnost i javnog reda i mira ovo je "izolovani incident" pojedinca iz mase. Klub je poduzeo sve radnje da identifikuje počinioca te je sve informacije proslijedio u nadležnu policijsku upravu koja poduzima dalje radnje", navodi se u saopštenju te dodaje.

"Izvinjavamo se i želimo brz oporavak g Zukiću. Naš stav povodom dijeljenja pravde na pomenutoj utakmici i odluka koje su evidentno izazvale nezadovoljstvo u publici kako kod domaćih tako i gostujućih navijača/gledalaca ćemo iskazati kod komisije za sudce i suđenje NS FBIH".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bit će jako zanimljivo vidjeti kakvu će kaznu povodom ovog slučaja izreći Disciplinska komisija NS Federacije BiH, a moguće ja i suspenzija terena koja bi značila velike probleme za Novi Travnik koji bi onda morao tražiti novi stadion gdje bi igrao svoje domaće utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi