Novi Travnik pobjedom u Cazinu osigurao titulu prvaka

Krajina vodila, preokret kreirao Senid Hodžić

Novi Travnik pobjedom u Cazinu osigurao titulu prvaka

S. Mlaćo

NK Novi Travnik je i teoretski osigurao titulu prvaka u Drugoj ligi  FBiH grupa Zapad. Novotravničani su danas u derbiju 24. kola u Cazinu savladali Krajinu 2:1.

Domaći su prvi poveli pogotkom Nuhića u desetoj minuti, da bi gosti izjednačili u 63. minuti preko Hodžića. Konačnih 2:1 za goste postavio je isti igrač 15 minuta prije kraja.

Novi Travnik sada dva kola prije kraja sezone ima 12 bodova prednosti u odnosu na Krajinu.

U ostali susretima Busovača je pogotkom Edina Brkića savladala Podgrmeč 1:0, dok je Krajišnik deklasirao Brekovicu 78 3:0. Za domaće su pogađali Torić, Alibegić i Šabić.

Bratstvo je u Ključu protiv istoimenog domaćina slavilo 4:1, dok je Kiseljak sa minimalnih 1:0 bio bolji od Radnika iz Donjeg Vakufa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Rudar iz Han Bile je upisao važnu pobjedu protiv FK Vitez (3:2), a Sloga je istim rezultatom u Bos. Otoci savladala Vitez 3:2.

Novi Travnik je ove sezone pokazao najviše i zasluženo je izborio baraža za plasman u Prvu ligu FBiH, a istakli su se Senid Hodžić i Sabahudin Petak sa 13 pogodaka, te Kenan Heco sa 10 u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi