Novi udarac: Bahato ponašanje žestoko koštalo Renata Sanchesa

Ne ide na Mudijal

Novi udarac: Bahato ponašanje žestoko koštalo Renata Sanchesa

Endin Čaušević

Renato Sanches je prije dvije godine bio na meti gotovo svih evropskih velikana, ali se nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj jednostavno izgubio sa fudbalske scene.

Sanches je prije dvije godine bio standardan u ekipi Portugala koja je postala prvak Evrope, a nakon toga odlučio se na transfer u Bayern. Iako je prije toga dogovorio sve s Manchester Unitedom na kraju je izabrao minhenski klub i napravio veliku grešku.

U prvoj sezoni je imao malo šansi za igru, a prošlog ljeta odlučio se za posudbu u Swansea. U engleskom klubu je bio očajan, a na kraju su ga čelnici Swanseaja otjerali nazad u Bayern. Njegovo bahato ponašanje ga je na kraju skupo koštalo jer neće igrati na Mundijalu u Rusiji.

Selektor Portugala, Fernando Santos, saopštio je širi spisak igrača koji konkurišu za odlazak na SP, a do 4. juna će saopštiti i konačni spisak. Mnogi su odmah shvatili da Renata Sanchesa nema ni na mapi iako je bio važan kotač u selekciji Portugala.

Golmani: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Goztepe), Rui PatrIcio (Sporting).

Odbrana: Antunes (Getafe), Bruno Alves (Rangers), Cedric Soares (Southampton), Joao Cancelo (Inter), Jose Fonte (Dalian Yifang), Luis Neto (Fenerbahce), Mario Rui (Napoles), Nelson Semedo (Barcelona), Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Dortmund), Ricardo Pereira (Porto), Rolando (Marselha), Ruben Dias (Benfica).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Adrien Silva (Leicester), Andre Gomes (Barcelona), Bruno Fernandes (Sporting), Joao Mario (West Ham), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moscow), Ruben Neves (Wolves), Sergio Oliveira (Porto), William Carvalho (Sporting).

Napad: Andre Silva (AC Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lokomotiv Moscow), Gelson Martins (Sporting), Goncalo Guedes (Valencia), Nani (Lazio), Paulinho (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas), Ronny Lopes (Monaco).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi