"Idi neznalico, idi što prije"

Sanchesa tjeraju iz kluba

"Idi neznalico, idi što prije"

E. Škorić

Talentovani portugalski nogometaš Renato Sanches je stigao u Bayern kao velika zvijezda za 35 miliona eura, ali kako se nije mogao sastaviti s loptom, odmah su ga se riješili.

Poslan je na posudbu u Swansea, a ispostavio se kao promašaj kluba koji je ispao iz lige. U Bayernu ga ne žele nazad, pa će morati da potraži novi klub i za sada ga navodno žele Benfica, u kojoj je igrao, te Wolverhampton, čijim transferima rukovodi njegov agent Jorge Mendes.

U Swanseaju su razočarani, svjesni su kakav čovjek im je boravio u timu. Sanches je, naime, nakon poraza od Southamptona s kojim su Labudovi i zvanično pali u niži rang, na Twitteru stavio smajli s kojim se narugao svima.

"RS smajli dolazi", napisao je Sanches", a onda su uslijedli brojni komentari: "Kada će doći tvoja forma?" i "Vrijeme je da odeš, neznalico".

Sanches ni po čemu nije pokazao da je igrač koji bi trebao da predstavlja svjetsku nogometnu budućnost i čini se da je, iza svega, bio dobar menadžerski tim i odličan način za promociju. Bayern se opekao, Swansea, ko je idući na redu? Unaprijed se izvinjavamo Sanchesu i njegovim fanovima ukoliko ovaj dečko za godinu-dvije postane igračina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Swanseaja Carlos Carvahal je kazao da Sanches danas neće biti ni na klupi i da je za njega završena avantura na Liberty stadionu. Na pitanje da li će otići u Benficu, odgovorio je:

"Po mom mišljenju nije trebao odmah napustiti Portugal jer je mlad. Trebao je još ostati u Benfici, a otišao je u jedan Bayern gdje je teško igrati. Ako može da se vrati u Benficu, imao bi puno koristi, a i bio bi blizu roditeljima i prijateljima", rekao je trener Labudova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije