Novi udarac za Italijane: Mancini neće doputovati sutra u Zenicu

Povrijedio se na treningu

Novi udarac za Italijane: Mancini neće doputovati sutra u Zenicu

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak igra na Bilinom polju protiv Italije utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italijani sutra stižu u Zenicu i odradit će jedan trening pred utakmicu protiv naše reprezentacije. No, Roberto Mancini se našao u problemima jer mu je već otkazalo nekoliko igrača pred utakmice protiv BiH i Armenije.

Od ranije se zna da u Zenici neće igrati Marco Verratti, Domenico Berardi i Leonardo Spinazzola koji imaju problema s povredama. Ovoj listi priključio se i defanzivac Rome, Gianluca Mancini.

Italijanski mediji su za Mancinija čak govorili da bi mogao u Zenici igrati od prve minute, ali se to neće desiti. Ovaj 23-godišnji fudbaler napustio je danas kamp reprezentacije Italije i vratio se u Rim.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mancini se povrijedio danas na treningu, te neće biti u konkurenciji za mečeve protiv BiH i Armenije. Calciomercato prenosi da će van terena biti najvjerovatnije oko dvije sedmice, te da će propustiti mečeve Rome protiv Brescije i Basaksehira.

Top Komentari

Rajvosa2019
Treba iskoristiti ove 2 tekme kao pripreme za baraz/ a onda nek nam je dragi bog na pomoci / sanse su male ali postoji sansa + mogucnost da proradi onaj nas bosanski inat
2 1
teddy sheringham
Džaba, opet Teferič ekipica vs Italy 0:9.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi