Italijani već otkrili Mancinijevu startnu postavu za meč na Bilinom polju

Selektor Azzurra ima samo jednu dilemu

Italijani već otkrili Mancinijevu startnu postavu za meč na Bilinom polju

A. Čaušević

Četverostruki prvak svijeta, reprezentacija Italije, u petak će gostovati na Bilinom polju u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

S obzirom da su stvari u grupi J praktično poznate Bosna i Hercegovina će duel s Azzurrima iskoristi kao važan test za baraž u martu, dok će Italijani nastojati da nastave niz pobjeda.

Obje selekcije su s mini pripremama za ovaj susret počele u ponedjeljak, a nakon dva treninga italijanski mediji su već otkrili sastav za koji se odlučio Mancini.

Iskusni stručnjak ima samo jednu dilemu, a tiče se Juventusovog Federica Bernardeschija - da li ga koristiti u napadu ili u veznom redu.

Na golu će stajati Gianluigi Donnarumma. Alessandro Florenzi, Emerson Palmieri, Leonardo Bonucci i Francesco Acerbi će činiti odbrambeni kvartet.

Nicolo Barella i Jorginho su sigurni u veznom redu, dok Mancini razmišlja da treći igrač u sredini bude Bernardeschi. Ipak, najviše šansi da bude starter ima Nicolo Zaniolo.

Bernardeschi se istovremeno i bori za poziciju u napadu s Federicom Chiesom, dva druga napadača bi trebala biti Andrea Belotti i Ciro Immobile.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijanska ekspedicija u BiH stiže u četvrtak kada će trenirati na Bilinom polju. Utakmica u petak počinje u 20.45.

UEFA je odlučila da će pravdu na Bilinom polju dijeliti mladi švicarski arbitar Sandro Scharer kojem će na terenu pomagati Stephane De Almeida i Bekim Zogaj. Sva trojica su Švicarci, baš kao i četvrti sudac Alain Bieri.

Top Komentari

Taceoni
Ubit ce nas??
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi